Шашлик безперечно саме перше блюдо, що людина навчилася готувати. Наші предки ще в давні часи навчилися готувати їжу на вогні та вугіллі. Але не думаємо, що у них був час і бажання довго колдовать над убитим мамонтів, конем або медведем, щоб надати м'ясу тваринного який-небудь незвичайний смак. Сотні століть тому на шомполах від мушкетов і піщалей жарили в старовину м'ясо мисливці і солдати. Але, все ж таки прийнято вважати, що батьківщина цього блюда - Схід: Іран, Ірак, Ліван, Кавказ. ... Може, саме завдяки східним традиціям приготування м'яса, це блюдо і вийшло таке ароматне і соковите. Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. А адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами ... Рік випуску: 2008 Формат: Chm Якість: eBook Розмір файлу: 8.3 Мб Завантажити
|